Echipa mobilă de vaccinare de la „Mihai Peia” vaccinează astăzi, de Rusalii populaţia din Caraşova

Numărul persoanelor vaccinate împotriva SARS CoV-2 continuă să scadă în judeţul Caraş-Severin. Din aceasta cauză, echipa de la centrul fix „Mihai Peia” din Reşiţa se va deplasa astăzi, de Rusalii în localitatea Caraşova pentru imunizarea persoanelor vârstnice, care nu se pot deplasa la un centru fix de vaccinare.

Locuitorii din Caraşova vor fi imunizaţi fie cu Pfizer, unii fiind la rapel, fie cu serul de la Johnson & Johnson administrat într-o singură doză. Echipa mobilă condusă de medicul Mădălina Morărescu face apel la oameni să se vaccineze mai ales că în plină stare de urgenţă, Caraşova a fost localitatea care a avut o incidenţă mare de peste 7 cazuri la mia de locuitori.

Luni, de Rusalii avem pregătită echipa mobilă pentru a vaccina în localitatea Caraşova, avem de făcut rapelul la 33 de persoane dar noi sperăm să fie mai mulţi doritori având în vedere că vom avea la noi şi vaccin de la Johnson & Johnson, cel care necesită doar o singură doză.

Oamenii trebuie să conştientizeze importanţa vaccinării mai ales că această localitate a avut o incidenţă mare de îmbolnăviri, peste 7 la mia de locuitori aşa că oamenii trebuie să fie receptivi şi să se imunizeze”, ne-a declarat coordonatul centrului de vaccinare de la Mihai Peia din Reşiţa, Mădălina Morărescu.

Desi măsurile de prevenţie, precum distanţarea socială, igiena mâinilor şi purtarea măştii, ne protejează într-o oarecare măsura de infectia COVID-19, acestea nu sunt suficiente. Vaccinarea este cea mai sigura şi mai rapidă cale de a ne proteja. Niciun virus nu a fost eliminat vreodată prin inducerea imunitaţii naturale, numai imunizarea populaţiei indusă de vaccinare poate elimina virusurile, atrag atenţia specialiştii în sănătate publică.

De același autor

Related Articles