Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca Timișoara să intre în carantină pentru două săptămâni, începând de luni. Aceeași măsură se aplică localităților Giroc, Moșnița, Ghiroda și Dumbrăvița. Deplasarea se va face cu declarație pe proprie răspundere. În timpul weekendurilor, măsurile vor fi şi mai stricte, în sensul că vor fi deschise doar magazinele alimentare, farmaciile, curățătorile și magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie. În timpul săptămânii, toate magazinele vor fi deschise până la ora 20.00.

Potrivit deciziei, măsura carantinei se va aplica de luni, 8 martie, ora 00.00.

Recomandarea aplicării măsurii de carantină a fost formulată în urmă cu câteva zile de Institutul Național de Sănătate Publică. Conform procedurii oficiale, DSP face o analiză epidemiologică în care ia în calcul, între altele, gradul de ocupare din spitale, dar și evoluția ratei de infectare cu coronavirus. Rezultatele sunt prezentate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care votează în cele din urmă propunerea, iar apoi o trimite către Departamentul pentru Situații de Urgență.

Decizia a fost luată cu 30 de voturi pentru, patru abțineri și patru împotrivă, și trebuie validată de autoritățile centrale pentru a intra în vigoare.

foto: Agerpres