Duplex online Reşiţa-Chişinău

Anul trecut, la început de martie, Gheorghe Jurma și Erwin Josef Țigla se aflau pe meleagurile moldave pentru a prezenta cartea-album „Monumentele Mihai Eminescu”, Reșița: Editura „Banatul Montan”, 2018, apărută sub egida Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița și a Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin.

Prima prezentare a avut loc în data de 3 martie 2020 în cadrul Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu” din Chișinău, Republica Moldova, la Centrul Academic Internațional „Mihai Eminescu”, prezentare la care au participat printre alții Mariana Harjevschi (director general al Bibliotecii Municipale), Elena Dabija (directoarea Centrului Academic Internațional „Mihai Eminescu” din Chișinău), iar în calitate de oaspete de onoare, acad. Mihai Cimpoi (membru al Academiei Republicii Moldova și al Academiei României). Două zile mai târziu, în data de 5 martie 2020, a fost organizată o nouă prezentare a cărții-album, de data aceasta la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași, în Sala „B. P. Hasdeu”.

Pentru a rememora evenimentul din capitala Republicii Moldova, din Chișinău, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin și Biblioteca Germană „Alexander Tietz” împreună cu Centrul Academic Internațional „Mihai Eminescu” Chișinău vor realiza un duplex online miercuri, 3 martie începând cu ora 16.00, care poate fi urmărit pe rețelele de socializare ale instituțiilor partenere.

De același autor

Related Articles