Dunca tună și fulgeră: Cum e posibil să ne batem joc de șansa  județului, de banii care sunt la dispoziție?

Consilierii PSD și PMP din Consiliul Județean Caraș-Severin au spus pas pachetului majoritar de acțiuni pe care îl puteau avea la Societatea  Schilift de pe Semenic.

A fost o nouă ședință cu scântei între PNL, PSD și PMP, iar refuzul consilierilor din opoziție de a cumpăra activele deținute de Consiliul Județean Timiș nu a fost justificat. Decizia este inexplicabilă și pune în pericol dezvoltarea zonei turistice Semenic, a declarat președintele Romeo Dunca, la finalul ședinței extraordinare.

„Cum e posibil să ne batem joc de munca unor oameni, de șansa  județului, de banii care sunt la dispoziție? Am înțeles că ne batem joc de proiectul Nedeia și îl blochează PSD-ul. Bun dar, Semenicul este aici, el e al Reșița, e făcut, e defrișat. Avem bani pregătiți pentru asta. ADR Vest are fonduri pregătite. La Ministerul Turismului am fost personal și am discutat și au spus că ne ajută pentru că e un proiect frumos. Iar noi ne blocăm în opoziția de trei lulele”.

Prezent la ședință, Ioan Popa nu a putut să-i convingă pe consilieri, așa că Primăria Reșița va încerca să achiziționeze acțiunile de la Timiș. Și asta pentru mai sunt necesare 5 hectare, aflate în patrimoniul Schilift.

„Cele 23 de hectare au nevoie de acest teren, pentru că tot culoarul de coborâre trebuie să aibă același proprietar. Speranța mea este să luăm cât mai repede acțiunile și intrăm în această societate împreună cu cei doi parteneri (CJ Caraș-Severin și Primăria Văliug). Ulterior, vom extrage probabil terenul din această societate, înlocuindu-l, evident, cu bani de care e nevoie. Trebuie înlocuit cablu, trebuie luat un ratrac, trebuie făcut niște investiții”.

Activele deținute de Consiliul Județean Timiș la Schilift sunt evaluate la aproximativ 200 de mii de euro. Primarul Ioan Popa spune că nu ar fi o problemă cu această sumă, ci cu negocierea privind eșalonarea de plăți într-un interval rezonabil.

De același autor

Related Articles