Timişoara şi comunele limitrofe ramân în caratină pentru încă trei zile! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenta, Raed Arafat a semnat un ordin în acest sens din cauză că incidenţa cazurilor de Covid a depăşit 8 cazuri la mia de locuitori, dar şi pentru că spitalele din judeţul Timiş au atins capacitatea maximă de ocupare.

Şeful DSU a explicat că decizia a fost luată dupa consultarea cu ministrul Sănătăţii si după ce autorităţile locale au amânat prelungirea carantinei.

Ca urmare a situaţiei existente în perimetrul format din raza administrativ-teritoriala a municipiului Timişoara şi a comunelor limitrofe, unde rata de incidenţă este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în judeţul Timiş, a atins capacitatea maxima, în vederea limitarii riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunităţile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Judeţul Timiş, respectiv, municipiul Timişoara şi comunele Moşniţa Noua, Ghiroda, Giroc, Dumbraviţa, cu aplicabilitate imediata din data de 22.03.2021, ora 00:00.

Această decizie a fost luata prin Ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţa, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătăţii, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotarâri a CJSU Timiş în ceea ce priveşte măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului viruş în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor şi recomandarilor INSP„, transmit autorităţile.

Această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluţii viabile, transmit autorităţile.