DSP CS:”Doar 179 de copii şi adolescenţi au fost vaccinaţi în Caraş-Severin cu Pfizer”

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a întocmit un raport cu numărul tinerilor vaccinaţi împotriva noului coronavirus. În judeţul nostru până în prezent au fost vaccinaţi doar 179 de copii şi adolescenţi cu Pfizer.

La centrul de la Soceni au fost imunizaţi cei mai mulţi tineri din judeţ, 56. O treabă excelentă a făcut şi echipa medicală de la centrul de imunizare de la Liceul Sabin Păuţa din Reşiţa, coordonată de medicul Sorina Tobă, aici au fost vaccinaţi 52 de tineri.

Noul coronavirus poate pune şi viaţa copiilor în pericol mai ales dacă au comorbidităţi. Astfel că vaccinarea este la fel de importantă şi pentru această categorie, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Beneficiile vaccinarii depăşesc cu mult riscurile îmbolnăvirii cu COVID-19. Deşi boala COVID-19 este mult mai puţin frecventă si severa la copii decât la adulti, unii copii se pot îmbolnavi sever şi pot avea complicaţii sau simptome de lungă durata care să le afecteze sănătatea. De asemenea, COVID-19 poate provoca decesul la copii, desi acest lucru este mult mai rar întâlnit decât la adulti.

Un alt motiv care merită luat în considerare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a copilului tău este protejarea sanatatii comunitătii mai largi. Fiecare copil sau adult infectat cu noul coronavirus oferă şansa ca virusul să sufere o mutatie şi astfel să apară o variantă de virus care s-ar putea dovedi mai periculoasă sau mai rezistenta la vaccinurile şi tratamentul disponibil. Mai puţine persoane infectate în randul populatiei inseamnă mai puţine şanse de apariţie a variantelor periculoase de SARS-CoV-2.

De același autor

Related Articles