DSP Caraş-Severin şi-a trimis corpul de control în toate spitalele din judeţ!

Echipe de control ale Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin derulează în această perioadă acțiuni specifice în toate unitățile spitalicești din județ în care funcționează secții obstetrică-ginecologie, de neonatologie și maternități.

Principala țintă este o prevenirea infecțiilor nosocomiale, care se dovedesc deosebit de periculoase mai ales la nou-născuți, în special cele generate de stafilococul auriu meticilinorezistent. Controalele survin în baza unui ordin al Ministrului Sănătății, dna Sorina Pintea. Echipele de control sunt însoțite de personal specializat din cadrul Compartimentului de Epidemiologie.

Acțiunile de control, derulate în baza Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1101/2016, vizează respectarea normelor de supraveghere și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale în unitățile sanitare, normelor tehnice privind curățarea, dezinfecția și sterilizarea în unitățile sanitare, publice și private, tehnicile de lucru, procedurile recomandate pentru dezinfecția mâinilor, metodelor de aplicare a dezinfectanților chimici. Este, de asemenea, controlată și gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale precum și metodologia culegerii de date pentru baza națională de date privind aceste deșeuri din activități medicale.

Acțiunile de control se desfășoară până în data de 15 februarie 2019.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles