UPDATE ora 14.00

La această oră numărul de persoane care se află în Caraş-Severin în autoizolare la domiciliu a crescut la 24.

În continuare, nicio persoană sosită din Italia nu se află în carantină. Este vorba de cetăţeni ai judeţului din Reşiţa, Caransebeş, Oţelu Roşu, Eftimie Murgu, Anina, Armeniş şi Teregova, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

***

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin monitorizează în acest moment un număr de 13 persoane din Reşiţa, Caransebeş şi Otelu-Roşu care se află în autoizolare la domiciliu. Acestea au sosit recent din Italia, dar nu din localităţile unde au fost semnalate cazuri de coronavirus.

În cazul în care cei care sosesc acasă din cele 11 zone din Italia în care există mai multe persoane infectate cu COVID-19, vor fi plasaţi în carantină, într-unul din cele 3 spaţii special amenajate în Caraş-Severin pentru acest lucru.

Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din  regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene.

Vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale și aeriene. Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe și unități sanitare.

Toate persoanele, care se încadrează în definiția de caz suspect, vor fi raportate imediat de către toate unitățile sanitare unde acestea se prezintă (unitățile primiri urgențe, spitale, medici de familie) la direcțiile de sănătate publică și la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU.

În aceste zile, Ministerul Sănătății va completa cadrul legislativ cu măsuri necesare pentru carantină și pentru managementul cazurilor suspecte și confirmate de infecție cu coronavirus (COVID-19).

Va fi extinsă campania de informare a populației privind infecția cu noul coronavirus, măsurile de prevenire individuale și colective care trebuie luate și va fi elaborat un buletin de informare zilnic privind evoluția situației la nivel internațional și eventualele măsuri suplimentare luate de autoritățile române.

Sursa foto: dambovitanews.ro