Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin va organiza în acest sfârşit de săptămână o caravană mobilă de imunizare anti COVID în Topleț, adresată persoanelor nevaccinate. Cu sprijinul echipei coordonată de profesorul Dorel Săndesc din Timișoara, cadrele medicale de la DSP vor ajunge cu această caravană în mai multe localităţi izolate din judeţ.

Săptămână viitoare o acţiunea asemănătoare se va desfăşura şi în Mehadia ne-a informat şeful DSP Caraş-Severin, Dănilă Miloş.

Într-o primă etapă vom avea o echipă mobilă de vaccinare la Topleț, aici ajungem sâmbătă și suntem sprijiniți de echipa medicală formată și coordonată de profesorul Dorel Săndesc, o să ajungem și la Mehadia dar și în localitățile izolate din județ„, ne-a transmis Dănilă Miloș.

Echipa de voluntari este formată din medici şi asistente de la Spitalul Judeţean Timişoara, extrem de bine pregătită pentru a vaccina bătrânii și bolnavii cronici din aceste localități, astfel vaccinul anti COVID va ajunge şi în cele mai îndepărtate şi greu accesibile locuri din ţară.

Și cei care vor fi imunizați în cadrul caravanei, vor fi înregistraţi și pe platforma de vaccinare deoarece Serviciul de Telecomunicații Speciale a pus la dispoziție o reţea dedicată. Caravana nu se oprește aici, ci va continua în următoarele săptămâni în judeţele Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş.