Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin a anunțat că în cursul lunii februarie 2021, în județ au fost administrate 1190 de doze de vaccin din lotul ABV 2856 AstraZeneca. Nu au fost fost confirmate reacții adverse semnificative.

De la începutul lunii martie, in judet nu s-au mai primit doze din acest lot, transmite DSP.

În Caraș Severin sunt doar două centre în care se administrează vaccinuri AstraZeneca, respectiv Colegiul Economic al Banatului Montan și Sala de sport a Școlii Gimnaziale Mihai Peia.

Vaccinarea cu AstraZeneca va continua în România, dar autoritățile au deciş joi seara, ca măsură de extremă precauție, scoaterea din centrele de vaccinare, acolo unde au fost distribuite, a acelor doze rămase din lotul ABV2856, pentru care s-au semnalat probleme în Italia, și înlocuirea lor cu alte doze, din alte loturi primite de România de la AstraZeneca, potrivit unui comunicat al CNCAV.

Menționăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauție extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument științific care să fi impus această hotărâre. Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia”, precizează CNCAV.

Astăzi, 11.03.2021, ca urmarea a analizei preliminare a cazurilor de evenimente tromboembolice raportate în Austria cu privire la lotul ABV 5300, EMA a transmis un comunicat oficial prin care anunță faptul că la acest moment nu există indicii care să ateste o legătură de cauzalitate între vaccin și evenimentele adverse raportate”, reamintește CNCAV.