Drumul spre cetatea Sarmizegetusa Regia va fi închis, joi, pentru reparaţii

Drumul judeţean, care pleacă din satul Costeşti şi duce la cetatea dacică Regia, din Munţii Orăştiei, va fi închis joi, 21 aprilie, între orele 8:00 şi 16:00, pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii, a informat Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGAMPT) Hunedoara.

“Judeţul Hunedoara este un judeţ cu o relevanţă turistică semnificativă. Astfel, pentru a facilita accesul turiştilor către cele mai importante puncte de interes din judeţ, Consiliul Judeţean Hunedoara derulează, în mod constant, o serie de lucrări de modernizare, reabilitare sau reparare a drumurilor aflate în administrarea instituţiei. De departe, unul dintre cele mai apreciate obiective turistice din judeţ şi chiar din ţară este situl Sarmizegetusa Regia”, a precizat sursa citată.

Sarmizegetusa Regia este prima cetate dacică administrată de Consiliul Judeţean Hunedoara, din anul 2013 aici fiind instituite mai multe măsuri de protejare şi punere în valoare turistică a monumentului UNESCO. Situl are acum un regulament de vizitare, drumul de acces a fost refăcut şi este asigurat un serviciu de pază dotat inclusiv cu echipamente de supraveghere video.

Conform datelor oficiale, aproximativ 75.000 de turişti au vizitat anul trecut cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, mai mult cu 5.000 de persoane comparativ cu anul 2020, context în care au fost obţinute venituri de circa 1,1 milioane lei din valorificarea potenţialului turistic al acestui monument UNESCO.

Cele mai citite

Related Articles