Dramă pentru un tânăr de 19 ani în Caraș-Severin. A căzut și a murit în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei

Un tânăr turist în vârstă de 19 ani a decedat, duminică, 27 august 2017, în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, din judeţul Caraş-Severin, în timpul unei excursii pe munte, după ce a alunecat şi s-a lovit cu capul de o piatră.

Accidentul s-a petrecut astăzi pe un traseu montan din Valea Bedinei, din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei.

Şeful Salvamont Caraş-Severin, Valentin Balaban, a declarat că tânărul de 19 ani mersese împreună cu fratele său şi cu încă un prieten în drumeție, iar la un moment dat, în timp ce mergeau pe o potecă spre Cheile Bedinei, acesta a alunecat şi s-a lovit cu capul de o piatră.

„Erau trei băieţi din Lugoj, judeţul Timiş, care voiau să meargă pe Cheile Bedinei, asta fiind Valea Cernei, pe partea Munţilor Cernei. La un moment dat, tânărul de 19 ani a alunecat şi a dat cu capul de o piatră. Cu greu am reuşit să vorbim cu fratele la telefon, este semnal slab în zonă, care ne-a spus că nu are puls, nu respiră. S-au deplasat trei salvamontişti şi trei persoane de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, n-am mai putut face nimic pentru el. L-am coborât, fiind predat celor de la IML, poliţiştii au făcut cercetări la faţa locului”, a declarat Valentin Balaban.

Potrivit şefului Salvamont Caraş-Severin, în zonele turistice din judeţ este o problemă în ceea ce priveşte semnalul. Astfel, în zone precum Cheile Caraşului, Cheile Nerei sau Valea Cernei, semnalul este aproape inexistent.

De același autor

Related Articles