Primăria Reşiţa anunţă că s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru reintroducerea tramvaiului. Procedura de achiziţie pentru realizarea noii infrastructuri de transport a fost împărţită în două loturi, valoarea totală fiind de peste 34 milioane de euro, fonduri europene.

Ambele firme care au depus oferte sunt lideri de pe piaţă mondială, având în portofoliu lucrări de referinţă în domeniul construcţiilor, traficului feroviar, infrastructurii rutiere şi electricitate. În acest moment, ofertele sunt în proces de evaluare urmând să se aleagă câştigătorul.

S-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru atribuirea lucrărilor la cele două proiecte, “Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița”, Faza 1 și Faza 2.

Au fost depuse două oferte:
ASOCIEREA STRABAG S.R.L. – MARI VILA COM S.R.L. și
ASOCIEREA TramWorks, care are ca lider firma ALSTOM.

Ambele firme sunt lideri de pe piața mondială, având în portofoliu lucrări de referință în domeniul construcțiilor, traficului feroviar, infrastructurii rutiere și de electrificare. În acest moment, ofertele sunt în proces de evaluare urmând să se aleagă câștigătorul. Nu putem decât să urăm succes ambilor competitori!

Pe lângă refacerea infrastructurii de tramvai, în total 8,38 km de cale dublă şi un depou, proiectul prevede modernizarea părţii carosabile a bulevardelor, trotuarelor, pistelor de bicicletă şi zonelor verzi adiacente.

Primarul Ioan Popa speră ca lucrările pentru reintroducerea tramvaiului să înceapă în această vară. Amintim că Reşiţa a avut reţea de tramvai până în 2011, când s-a decis renunţarea la acest mijloc de transport.

Totodată turcii de la Durmazlar au anunţat că vor livra Reşiţei, cele 13 tramvaie de ultimă generaţie în cel mult doi ani. Pentru achiziţia vehiculelor, Primăria a încheiat un parteneriat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Proiectul în valoare de aproximativ 143 milioane de lei este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Edilul Ioan Popa este de părere că reintroducerea tramvaiului va marca o nouă etapă de dezvoltare a oraşului şi va schimba calitatea vieţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.