Direcţia silvică din Caraş-Severin vinde carcasele de mistreţ, recoltaţi din cota suplimentară

661

Carcasele de mistreţi, recoltate în urma suplimentării cotelor de vânătoare în rândul acestei specii, privind prevenirea propagării virusului pestei porcine africane, se desfac către populaţie.

Traian Roşu – şeful serviciului vânătoare şi salmonicultură din cadrul Direcţiei silvice Caraş-Severin a declarat pentru Radio Reşiţa că, mistreţii recoltaţi sunt transaţi şi evisceraţi, iar probe din carnea lor sunt recoltate de medicul veterinar zonal şi trimise laboratorului DSVSA Caraş-Severin. Conform acestuia, dacă analizele sunt bune, carcasele se desfac către populaţie în baza unor cereri înaintate fie la Ocoalele silvice, fie la sediul Direcţiei silvice judeţene.

Preţul pe kilogram este de aproximativ 1,5 euro plus TVA-ul de 9%, iar plata se face în lei la echivalentul Băncii Naţionale Române din ziua respectivă.

Traian Roşu a mai spus că, până în prezent întreaga cantitate de carne de mistreţ a fost valorificată.

Amintim că, la nivelul Direcţiei silvice Caraş-Severin cota de recoltare la mistreţi a fost suplimentată cu 49 de exemplare faţă de cele 120 avute iniţial, iar la AJVPS cu peste 1.000.

(Hardy Cvoica)