Din punct de vedere sanitar, alegerile locale s-au organizat în condiţii de siguranţă maximă în judeţul Caraş-Severin. Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică a primit şi cei 2.500 de litri de dezinfectant pentru suprafeţe de la Ministerul Sănătăţii pentru igienizarea sălilor de clasă în care au fost amplasate cabinele pentru votare.

Şi materialele de protecţie distribuite celor care au trecut pragul secţiilor de votare au fost suficiente şi nu au fost alte solicitări pentru suplimentarea acestora, susţine purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

În cazul măştilor sanitare fiecare secţie de votare a avut şi o rezervă de aproximativ 150 de măşti pentru cei care nu au avut posibilitatea să-şi achiziţioneze una. Vă reamintim că Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a primit și recepționat de la Ministerul Sănătății, împreună cu Instituția Prefectului – Județul Caraș-Severin, un număr de 80.940 de măști chirurgicale destinate personalului din secțiile de votare și pentru constituirea unei rezerve limitate la fiecare secție pentru votanții care se prezintă fără mască. De asemenea, au fost recepționate 1.100 de flacoane de dezinfectat pentru mâini, precum și 1825 de litri de dezinfectant pentru suprafețe.

Începând de astăzi toate secţiile de votare vor fi dezinfectate pentru ca elevii să se întoarcă miercuri în condiţii de siguranţă la şcoală.