Din cauza numărului mare de cazuri cu SARS CoV 2, încă o unitate mobilă de terapie intensivă va ajunge astăzi la Timişoara!

Încă o unitate mobilă de terapie intensivă va ajunge astăzi la Timişoara. Din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 confirmate în judeţul Timiş, managerul Spitalului Judeţean Timişoara a luat legătura cu şeful DSU, Raed Arafat iar apelul acestuia nu a rămas fără răspuns. Unitatea mobilă trimisă la Galaţi luna trecută, care are 12 paturi va fi instalată în această seară la Spitalul Judeţean Timişoara.

Mai mult decât atât, conducerea unităţii medicale ia în calcul şi reorganizarea circuitelor, după modelul din perioada stării de urgenţă. Managerul Raul Pătraşcu ne-a declarat că este analizată redeschiderea unei zone roşii COVID-19 fie la Ortopedie, fie la Casa Austria.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, Raul Pătraşcu:

Spitalul Judeţean Timişoara a solicitat domnului Arafat o unitate de ATI mobilă pentru a veni în sprijinul colegilor din judeţ având în vedere creşterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 şi epuizarea capacităţii de tratare de către spitalele suport din judeţ. Aşa cum am reuşit în primul val pandemic să organizăm cea mai mare unitate roşie din ţară cu un număr de 115 paturi şi 16 paturi ATI, într-un timp record de doar 3 zile la fel ne-am mobilizat pentru a da o mână de ajutor. De data asta ni s-a aprobat şi în cursul nopţii va sosi de la Galaţi unitatea mobilă pe care o să o punem în funcţiune în cel mai scurt timp“, ne-a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, Raul Pătraşcu.

Vă reamintim că o unitate mobilă de ATI identică cu aceasta există de ceva timp la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, se prezintă astăzi astfel:

Numărul de anchete epidemiologice finalizate, în ultimele 24 de ore : 17 Numărul de anchete epidemiologice în curs de desfășurare, in ultimele 24 de ore: 38.

În judeţul Timiş, 9 focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică.

TIMIȘOARA UNITATE PROCESARE CARNE – 219 cazuri confirmate

– Focar în supraveghere COMUNITATE sat/ comună – 11 cazuri confirmate

– Focar în supraveghere SPITALUL CLINIC MUNICIPAL TIMIȘOARA – 4 cazuri confirmate

– Focar în supraveghere CENTRU pentru minori – 3 cazuri confirmate

– Focar în supraveghere SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TIMIȘOARA – 21 cazuri confirmate

– Focar în supraveghere UNITATE ECONOMICĂ – 17 cazuri confirmate

– Focar în supraveghere UNITATE ECONOMICĂ – 8 cazuri confirmate

– Focar în supraveghere INSPECTORATUL DE POLIȚIE TIMIȘ – 10 cazuri confirmate

– Focar în supraveghere ZONA FĂGET – 71 cazuri confirmate, dintre care, 2 decese Direcţia de Sănătate Publică Timiș, prin personalul de specialitate urmărește și monitorizează cu deosebită atenție evoluția situației infecției cu noul coronavirus în această zonă.

De același autor

Related Articles