Din această lună se rescriu noi certificate digitale pentru cardurile naționale de sănătate emise până la 31 decembrie 2014

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate din Caraş-Severin generează din această lună şi rescrie noi certificate digitale pentru cardurile naţionale de asigurări de sănătate emise până la data de 31 decembrie 2014. Conform Hotărârii Guvernului nr.483/25.06.2020 pentru completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din titlul IX:

„Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate „ din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 900/2012, începând cu luna iulie 2020, se generează și se rescriu noi certificate digitale pentru cardurile naționale de asigurări de sănătate emise până la data de 31 decembrie 2014. Termenul de valabilitate al acestor carduri este de 7 ani de la data rescrierii certificatului.

Această reglementare vine în contextul în care valabilitatea certificatelor inscripţionate pe cardurile naţionale de asigurări de sănătate ar fi expirat în anul 2020 pentru aproximativ 4,2 milioane de carduri.

Asiguraţii care au cardul expirat pot sta liniştiţi, scrierea noului certificat pe CIP-ul cardului se va face în mod automat, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al CJAS CS, Flavius Rotaru.

La nivelul aplicaţiei furnizorului de servicii medicale, în momentul introducerii cardului în cititor, sistemul va detecta certificatul expirat şi îl va înlocui fără nicio intervenţie a furnizorului.

De același autor

Related Articles