[FOTO] Din 270 de posturi vacante oferite la Bursa Locurilor de Muncă, doar 22 au fost ocupate imediat

Vineri a avut loc Bursa Generală a Locurilor de Muncă. În judeţul Caraş-Severin, evenimentul a avut loc la Reşiţa, în Sala Campus Cafe a Universităţii „Eftimie Murgu” şi în Sala de sport a Liceului „Hercules” din Băile Herculane. La dispoziţie au fost puse, în total, 270 de locuri vacante. Doar 22 de persoane au fost direct angajate: 4 la Reşiţa şi 18 în staţiunea Băile Herculane. Ada Botezan a stat de vorbă cu câţiva dintre cei prezenţi la evenimentul găzduit de Campus Cafe al UEM:


Şi sala de sport a liceului „HERCULES” din Băile Herculane a găzduit astăzi Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de AJOFM Caraş-Severin pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă în pragul deschiderii sezonului estival. De asemenea, bursa a reprezentat şi o oportunitate pentru elevii ultimului an de liceu din Băile Herculane şi Mehadia pentru a se orienta pe piaţa muncii sau a găsi un job în perioada vacanţei de vară. Concluziile la finalul acţiunii le-a aflat Paul Sever Smadu de la Alina Brânduşe – directorul executiv adjunct al AJOFM Caraş-Severin:


43 de agenţi economici au fost prezenţi în cele două locaţii de desfăşurare a evenimentului: 28 la Reşiţa şi 15 la Băile Herculane. Aceştia au oferit persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, de 270 de locuri de muncă: 173 la Reşiţa şi 97 în Băile Herculane. Din cele 289 de persoane participante: 171 la Reşiţa şi 118 în Băile Herculane, 82 persoane au fost selectate în vederea încadrării. Mai exact, 54 la Reşiţa şi 28 în Băile Herculane. 22 persoane au fost direct încadrate în muncă, şi anume 4 la Reşiţa şi 18 în Băile Herculane.La Reşiţa au fost încadrate în muncă 4 persoane în meseria de agent curier, iar persoanele încadrate la Băile Herculane au ocupat locuri de muncă de cameristă hotel (4), ospătar (4), bucătar (5), lucrător comercial (3) şi spălător vase (2).
Atât agenţii economici, cât şi persoanele participante la eveniment au fost informaţi cu privire la serviciile oferite, precum şi facilităţile de care pot beneficia şomerii şi angajatorii, dacă apelează la serviciile Agenţiei. Evenimentul s-a consumat în prezenţa prefectului judeţului de Caraş-Severin, Matei Lupu şi a deputatului de Caraş-Severin, Luminiţa Jivan.