Centrul de Mari Arşi va funcţiona în incita Casei Austria din Timişoara doar până în 2023. Cu sprijinul Băncii Mondiale la Timişoara va fi înfiinţat un nou spaţiu, mult mai generos pentru tratarea marilor arşi, a anuţat ieri ministrul sănătăţii la Timişoara, în timpul vizitei. S-a luat această decizie în beneficiul pacienţiilor dar şi pentru că în câţiva ani, Casa Austria se va transforma într-un Centru de Politraumă.

„Cu sprijinul Băncii Mondiale o să punem bazele unui Centru de Arşi, un proiect al Guvernului României. Suntem în faza de proiectare tehnică, ce va fi realizată în luna ianuarie, anul viitor. Din informaţiile pe care le am, acum, va pot spune că în cel de-al 3-lea trimestru din 2020, va începe constructia acestui centru ce are ca termen de finalizare 36 de luni, evident dacă nu apar alte probleme biricratice. Şi dacă în 2023 nu voi mai fi ministru, eu tot o să vin la inaugurare, pentru că este un proiect foarte important”, a precizat ieri, Sorina Pintea.

În plus, noua clădire a Centrului de Mari Arși va fi construită în curtea Spitalului Județean, pe vechiul heliport de lângă Casa Austria. Vă reamintim că deschiderea acestei clinici a întârziat din cauza birocraţiei, inaugurarea realizându-se ieri, după 9 ani de zile.


Cu siguranţă după această investiţie şi numărul cazurilor cu arsuri grave, trimise în străinătate va scădea pentru că unitatea din Timişoara este pregătită să salveze vieţi.

„Anul acesta au fost trimiși în străinătate, din România, 11 pacienți cu arsuri grave care necesitau tratament de specialitate”, a mai precizat ministrul Pintea.