Administratia locală a hotărât ca în acest an, în municipiu să fie organizate patru acţiuni de dezinsecţie terestră şi nici una aeriană. Prima dezinsecţie va debuta peste două săptămâni.

Conform primarului Felix Borcean, s-a renunţat la dezinsecţia aeriană pentru că este destul de poluantă şi în plus nu era eficientă.

Deşi până acum ar fi trebuit să aibă loc deja o primă dezinsecţie, în UAT Caransebeş regulile sunt mai dure, tot timpul. Şi ca să fim în perfectă stare de legalitate, am parcurs toţi paşii necesari pentru a putea face dezinsecția aşa cum am facut-o şi în alţi ani, deşi atunci nu s-a sesizat nimeni. O să fim puşi la punct chiar şi în domeniul acesta pentru a nu mai exista discuţii, comentarii pe această temă. Suntem în linie dreaptă cu ultimele documentaţii.  Probabil, în cel mult două săptămâni putem să facem lucrări de dezinsecţie. Anul acesta ne-am propus să facem patru dezinsecţii la sol, pentru că cea aeriană este destul de poluantă şi trebuie să anunţăm toţi crescătorii de albine. În plus, nu ştiu cât de eficientă este o astfel de dezinsecţie, în condiţiile în care Caransebeşul are multe porţiuni mlăştinoase. Este mai uşor să intervii la sol, mai ales în zona blocurilor unde verdeaţa este abundentă.

Pentru lucrările de dezinsecţie, Primăria va contracta o firmă privată, mai ales că anul trecut subiectul dezinsecţiei a fost motiv de ceartă în Consiliul Local de la acea vreme, după ce se vehiculase ideea ca aceasta să fie realizată de societatea Transal Urbis, dar cu angajaţii şi atomizoarele Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.