De ziua lor, voluntarii Crucii Roşii din Caraş-Severin continuă să-şi ajute semenii!

8 Mai este oportunitatea perfectă de recunoaştere a contribuţiei şi rezultatelor obţinute de milioanele de voluntari şi de angajaţii din întreaga lume, care ajută la îndeplinirea obiectivelor umanitare în fiecare zi oriunde în lume, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Roşii Române.

Suntem recunoscători miilor de voluntari români datorită cărora in ziua de 8 Mai celebrăm curajul şi rezultatele voluntarilor şi angajaţilor, ale căror servicii menite să schimbe mentalităţi şi să salveze vieţi omeneşti asigură menţinerea angajamentului nostru faţă de umanitate în fiecare zi. Suntem locali şi internaţionali, independenţi şi neutri, şi suntem peste tot pentru oricine”.

În fiecare an, la nivel mondial, Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie sprijină peste 160 de milioane de persoane, prin intermediul reţelei sale globale de aproximativ 17 milioane de voluntari şi 450.000 de angajaţi. În judeţul Caraş-Severin cei 170 de voluntari ai organizaţiei judeţene vin în spriinul cetăţenilor de fiecare dată când aceştia au nevoie de ajutor, susţine directorul organizatiei cărăşene, Alin Cica.

Am sprijinit în decursul anilor întreaga comunitate care a fost afectată de inundaţii, de incendii şi alte calamităţi naturale. Noi am fost lângă oamenii care au avut probleme în special atunci când judeţul nostru a fost afectat de inundaţii. Le-am dus mobilă, saltele şi alte obiecte de uz casnic, suntem aici să susţinem cu toate resursele pe care le avem întreaga societate. Noi avem aproximativ 170 de voluntari dar 30 dintre ei sunt activi mereu şi ne putem baza pe ei la orice oră. Ne bucurăm că avem o colaborare bună cu toate instituţiile şi administraţiile locale din judeţ. Şi echipa Radio Reşiţa ni s-a alăturat şi le mulţumim tuturor pe această cale “, a declarat Alin Cica.
Crucea Rosie din Caraş-Severin reprezintă un sprijin real pentru întreaga societate o recunoşte şi primarul localităţii Măureni Brian Filimon.
“Voluntarii de la Crucea Roşie sunt importanţi pentru noi. Avem o colaborare bună cu ei în care au răspuns PREZENT şi au venit în ajutorul nostru ori de câte ori le-am cerut asta şi în special la inundaţiile de anul trecut, atunci au fost printre puţinii oameni care ne-au ajutat şi le mulţumim că încontinuare sunt lângă noi”, a declarat primarul Brian Filimon.
Si cetăţenii municipiului Reşiţa au încredere în voluntarii organizaţiei Crucea Roşie şi le sunt recunoscători pentru sprijinul acordat. În România, tinerii voluntari au împărtășit elevilor, începând din 2009, noțiunile de respect, solidaritate și umanitate, încurajându-i să devină un model pentru semenii lor.
Organizaţia contribuie, prin programele desfăşurate, la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa, promovează respectul faţă de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naţionalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţă socială sau politică. Crucea Roşie Română este prezentă la nivel naţional, cu reprezentare la fiecare nivel teritorial, având 47 de filiale, 1.996 subfiliale şi 1.307 comisii, iar 5.500 de voluntari se implică activ în activităţile Crucii Roşii Române.

Umanitate, Imparţialitate, Neutralitate, Independenţă, Voluntariat, Unitate şi Universalitate sunt principiile fundamentale ale Crucii Roşii Române care stau la baza tuturor acţiunilor sale.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles