De 1 Decembrie, 6 medici rezidenţi au intrat în echipa ATI a Spitalului Judeţean Reşiţa

Eveniment important de 1 Decembrie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa! Începând de astăzi, 6 medici rezidenţi din cadrul Centrului Universitar Timişoara se alătură echipei de medici din secţia de ATI pentru a continua lupta cu noul coronavirus.

Unitatea din Reşiţa din păcate încă are cadre medicale infectate cu SARS CoV-2 iar acest sprijin este vital, în această perioadă, subliniază managerul spitalului Alina Stancovici, care a transmis un mesaj emoţionant tuturor cetăţenilor de 1 Decembrie:

În acest an, Ziua Naţională a României se desfăşoară sub umbra tristă a bolii, sub fatidicul semn COVID-19. Ce am putea să ne dorim astăzi, mai mult decât sănătate sau să contribuim într-o oarecare măsură la sănătatea semenilor noştri. Zilele trecute prin Departamentul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă la Spitalul Judeţean din Reşiţa a sosit un lot semnificativ de aparatură medicală pentru secţia de ATI, de asemenea corpului medical ATI i se alătură un număr de 6 tineri medici rezidenţi din Centrul Universitar din Timişoara. Tuturor medicilor, întregului personal medical se cuvin mulţumirile noastre, ale tuturor, de multe luni sunt obosiţi, epuizaţi chiar, parte dintre ei bolnavi, nimic nu este mai trist decât atunci când medicul devine pacientul propriului spital. În acest sens să dăm valoare sănătăţii şi să ne dorim să o păstrăm, în egală măsură nu putem fi noi înşine sănătătoşi fără un corp medical sănătos”, ne-a transmis managerul Alina Stancovici.

În timp ce majoritatea angajaţilor din sistemul privat şi cel public sunt liberi de 1 Decembrie cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşita îşi continuă activitatea exact ca într-o zi normală.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa cadrele medicale muncesc la foc automat, nici vorba de zi liberă pentru această categorie din sănătate. Mulţi dintre ei deja s-au obişnuit să nu aibă liber de sărbători pentru că prin efortul depus salvează vieţi iar acest sentiment plăcut nu poate fi comparat cu nimic.

În sectia de Urgente a Spitalului Judeţean Reşita niciun medic nu si-a luat concediu în această perioada din solidaritate faţă de cei care se confruntă cu problem de sănătate şi din păcate nu sunt puţini cei care au nevoie de îngrijiri medicale, fie că vorbim de cei infectaţi cu Sars Cov 2 sau de cei care suferă de alte patologii, este exact ca în razboi, susţine medicul Emil Bunda care este astăzi de 1 Decembrie pe front.

La ora actuală în secţiile COVID-19 din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa sunt internaţi 78 de pacienţi din care 10 sunt la ATI.

De același autor

Related Articles