[AUDIO] Daniel Funeriu: “Notele de la titularizare sunt rezultatul facultăţilor româneşti”

Primele rezultate ale concursului de titularizare în învatamântul preuniversitar au fost afisate marti, iar rata notelor peste 7 este de 44,47%, fiind cel mai mic procent din ultimii ani.

În în Caras-Severin rata de promovare este de 30.7%, sub procentul de la nivel national de 44,47%, iar potrivit Inspectoratului Scolar Judetean, niciun cadru didactic nu a obtinut nota 10.

Fostul ministru al educaţiei, Daniel Funeriu a declarat în exclusivitate pentru Radio Reşiţa că “notele de la titularizare sunt rezultatul facultăţilor româneşti”


În județul Caraș-Severin, la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 339 de candidați din totalul de 428 de candidați cu drept de participare (432 de candidați înscriși în aplicația ministerului titularizare.edu.ro).

În centrele de evaluare au fost notate 280 de lucrări, întrucât din cei 339 de candidați prezenți s-au retras din concurs 59 de candidați, din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei; nu au existat candidați eliminați.

Rezultatele finale se afișează în data de 3 august la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.

De același autor

Related Articles