Crește numărul persoanelor care caută adăpost și hrană la Centrul Rezidenţial de Asistenţă şi Reintegrare Socială de la Caransebeş

Odată cu venirea zăpezii a crescut și numărul persoanelor fără adăpost care beneficiază de serviciile Centrului de Rezidență de la Caransebeș. Câteva zeci de persoane fără adăpost au acum un loc sigur unde să-şi petreacă zilele şi mai ales nopţile geroase. Vin din diferite zone ale județului Caraș-Severin. Numărul acestora a crescut în ultima perioadă.

”Odată cu zăpada ni s-a mărit numărul de beneficiar la 40, estimăm că o să crească către 50 în săptămânile următoare, dacă nu mai mult. Aceste persoane au sosit în centru de pe raza județului Caraș-Severin, unele fiind aduse de alți beneficiari și altele au fost trimise de la spitale sau de la primării. Persoanele sosite erau îmbrăcate nepotrivit pentru cum este vremea acum, dar aceasta este o caracteristică a persoanelor fără adăpost. Au venit la noi înfometați, înghețați de frig, dar acum sunt în siguranță și au beneficiat de toate procedurile pentru a se simți cât mai confortabil. Vor putea fi adăpostite aici în funcție de de situație până la un an de zile, cu prelungire în anumite cazuri. În acest grup de zece persoane sosite în ultimele zile mai mulți sunt bărbați, dar sunt și femei. Avem și o tânără care a fost alungată de acasă de proprii părinți”, a spus Ștefan Cocoroiu, directorul Centrului Rezidenţial de Asistenţă şi Reintegrare Socială pentru Persoane fără Adăpost Caransebeş.

În prezent Centrul de la Caransebeș este ocupat la jumătate din capacitatea sa, dar au existat ierni geroase în care și-au găsit adăpost aici și câte 100 de persoane.

De același autor

Related Articles