Creşte numărul cazurilor infectate cu SARS CoV-2 în Caraş-Sverin. 9 focare active, 8 noi îmbolnăviri şi 21 de persoane internate

Ziua şi focarul de SARS CoV-2! Din păcate, în Caraş-Sverin continuă să crească numărul cazurilor infectate cu noul coronavirus. La ora actuala sunt 9 focare familiale active în judet. Un nou focar a fost raportat astăzi de Direcţia de Sănătate Publică la Lupac, aici fiind activ încă un focar descoperit în data 13 august. Va reamintim că alte focare mai sunt în Buchin, Valea Timişului, Anina, Reşiţa şi Voislova.

Toate persoanele care au intrat în contact cu aceste focare au fost izolate la domiciliu si sunt atent supravegheate de autoritati.

Vaccinurile anti COVID-19 rămân cea mai bună soluţie. Acestea pot preveni infectia prin declansarea raspunsului imun al organismului odată ce acesta întâlneste virusul, astfel încât sa-l recunoasca şi sa lupte împotriva lui. Majoritatea cercetarilor privind vaccinurile anti COVID-19 implica generarea de raspunsuri imune la toate sau la o parte din componentele unei proteine (proteina spike sau proteina S) care este unica pentru virusul care cauzeaza COVID-19.

Astfel, dacă o persoană vaccinată este ulterior expusă infecţiei cu noul coronavirus sistemul imunitar recunoaşte virusul şi pentru că este deja pregătit să atace virusul, oferă protectie împotriva infecţiei COVID-19.

În România au fost raportate în ultimele 24 de ore, 591 cazuri noi de SARS-CoV-2 şi 15 decese. În prezent în unităţile sanitare de profil, sunt internate 1.216 de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 182 se află la terapie intensivă. 8 noi îmbolnăviri au fost înregistrate şi în Caraş-Severin. La ora actuală, 21 persoane cu COVID-19 sunt internate la spitalele din Reşiţa şi Caransebeş. Autorităţile îndemnă oamenii să se vaccineze pentru a nu se îmbolnãvii de SARS CoV-2 în valul 4 al pandemiei.

De același autor

Related Articles