[FOTO] Credinţa costă mult!

12048682_1001727619847913_1615214098_n

„Alături de Muntele Semenic, muntele din apropierea municipiului Caransebeşului, numit Muntele Mic, a reprezentat dintotdeauna un simbol al Banatul Montan. Aici, pe o culme deasupra cabanelor, la marginea pădurii de brad, s-a înălţat biserica schitului cu hramul Sfântul Prooroc Ilie”, minunată descriere postată pe site-ul episcopiacaransebesului.ro. Aproape că-ţi pare rău că ai trecut pe lângă sfântul lăcaş şi nu ţi-ai permis un moment de răgaz, să intri şi să te rogi pentru familie şi prieteni.

Unul dintre turiştii care au ales totuşi să se oprească aici,nu va uita cu siguranţă popasul. Credincios din fire, omul a vrut să dea un pomelnic, dar rezolvarea magică a problemelor, costă. Şi pe Muntele Mic, preţul e mare. 40 de lei pentru pomenire, iar dacă vrei să mai aprinzi şi o lumânare, mai scoţi din buzunar 2 lei, adică în total aproape 10 euro. Şi pentru că era sfârşit de săptămână, nu se dădeau chitanţe, bănuieşte omul.

Oare banii care însoţesc pomelnicul îl motivează pe preot să se roage cu mai multă tărie şi  pe o perioadă mai lungă  de timp? se întreabă turistul nostru. Ca o comparaţie, aceeaşi sumă se percepe la  biserica Ortodoxă Română ”Sfânta Treime”, din Aachen, Germania.

 

 

De același autor

Related Articles