Numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească în judeţul Caraş-Severin. 31 de noi îmbolnăviri au fost raportate în ultimele 24 de ore, bilanţul ajungând la 1.984.

În prezent, în spitalele din Reşiţa şi Caransebeş sunt internate 123 de persoane, dintre care 10 la ATI. 832 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi de la începutul pandemiei şi până acum, iar 117 au murit. Trei dintre decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Este vorba de o femeie de 72 de ani din Oraviţa, un bărbat de 54 de ani din Bocşa şi un altul de 89 de ani din Reşiţa. Toţi sufereau şi de alte boli.

De asemenea municipiul Reșița a depășit indicele de infectare cu coronavirus, rata este de 3,18 la mia de locuitori. Prin urmare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis închiderea restaurantele, barurile, cluburile, cinematografele, locurile de joacă din mall-uri, piscinele și sălile de spectacole din municipiu.

În tot județul Caraș Severin, în spaţiile publice închise sau deschise, purtarea măştii de protecţie devine obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. În acelaşi timp, vor fi restricţionate evenimentele publice sociale şi culturale, în toate spaţiile, închise sau deschise, dar cele private- nunţi, botezuri ori aniversări.

Activităţile sportive în spaţii închise sunt interzise, iar afară sunt permise cele care implică maximum 10 participanţi.