Campania de vaccinare mobilă anti Covid-19 derulată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin continuă la sfârșitul acestei săptămâni și la începutul celei viitoare. Ieri, joi, 21 mai 2021, o echipă de la DSP a vaccinat, cu sprijinul UAT-urilor respective, la Berzovia 36 de persoane iar la Măureni, 60.

Astăzi, la Caransebeș, la sediul companiei TMD Friction, urmează a fi vaccinate 84 de persoane iar luni, 24 mai 2021, la Ocna de Fier 45 de persoane și la Dognecea 59. Echipa DSP este condusă de dr. Aritina Mărgineanu.

Campania mobilă de vaccinare este una dintre modalitățile de a veni cu vaccinul mai aproape de oameni, în condițiile în care astfel nu mai e nevoie de programări prealabile, ci doar prezența cu actul de identitate, ne-a transmis DSP Caraş-Severin.

În paralel cu maratonul vaccinării care se desfăşoară în acest moment la Şcoala Generală Nr. 6 din Reşiţa, la ora actuală în cele 16 centre fixe din judeţ sunt peste 11 mii de locuri libere pentru populaţia care doreşte să se imunizeze împotriva noului coronavirus. În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Caraş-Severin, în cadrul etapei a III-a de vaccinare împotriva COVID-19 s-a administrat un număr total de 786 vaccinuri, cele mai multe 90 la Bocşa.

Cadrele medicale îndeamnă cărăşenii să se vaccineze. Cei interesaţi au la dispoziţie vaccinurile de la Pfizer, Moderena, Astrazeneca şi Johnson and Johnson, sunt suficiente doze de vaccin în judeţ.