Continuă înscrierile pentru cursurile de asistent maternal profesionist

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș continuă campania de recrutare a persoanelor interesate să devină asistent maternal profesionist. Cererile de evaluare pot fi depuse până la sfârșitul acestei luni la registratura instituției în fiecare zi de luni până vineri între orele 9-12, dar pot fi trimise și prin poștă, cu confirmare de primire, pe adresa DGASPC din Piața Regina Maria nr. 3, Timișoara sau pe email la adresele dgaspctm@dgaspctm.ro sau dgaspctm@gmail.com.

Cererile trebuie să fie însoțite de următoarele documente:

• un curriculum vitae al solicitantului;

• copie după actul de identitate (cu domiciliul stabil pe raza județului Timiș);

• copie după diploma de studii a ultimei școli absolvite;

• cazier judiciar;

• adeverință conform prevederilor art 23 din Legea 118/2019 (certificat de integritate comportamentală);

• adeverință medicală din care să rezulte că nu suferă de boli transmisibile, infecto-contagioase sau psihice.

Pentru a atrage cât mai multe persoane, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș a decis să publice mărturia unei persoane înscrise deja la această formare:

“Copiii mei au crescut, au pornit pe drumul lor în viață, dar eu încă mă simt plină de energie și doresc să fiu activă, să mă implic în creșterea și educarea unor copii care nu-i au pe părinții lor alături. Ştiam de meseria de asistent maternal de la o vecină, care se îngrijește de doi copii speciali. Am văzut ce frumoasă relație au, cât de bine cresc copiii și cât de mult se respectă și se prețuiesc reciproc, așa că am decis să mă înscriu și eu la cursul de asistent maternal profesionist, fiind convinsă că voi face treabă bună după ce îl voi absolvi și după ce voi primi copii în plasament”, mărturisește una dintre persoanele care s-a înscris deja la cursul de formare pentru asistenți maternali profesioniști.