Sculptorul Constantin Lucaci va avea o statuie în centrul civic al municipiului Reşiţa. Primarul Ioan Popa a anunţat că monumentul închinat maestrului va fi realizat de sculptorul Ștefan (Luigi) Varga.

În urma analizării propunerilor venite de la sculptori din întreaga țară, în cadrul concursului de soluții demarat de Primăria Reșița, juriul a stabilit lucrarea câștigătoare. Aceasta îl înfățișează pe Constantin Lucaci așezat, contemplând opera sa, fântâna cinetică. Cheia întregului ansamblu este dialogul personajului cu apa, simbolizată și de suprafața șlefuită a granitului. Maestrul privește spre fântână, își contemplă opera și și-o asumă peste timp.

MAI CITEŞTE: Opt soluţii pentru statuia sculptorului Constantin Lucaci ce va fi montată lângă fântâna cinetică din Reșița

Concursul de creaţie plastic a fost lansat în 2019, pentru a comemora 5 de ani de când a trecut în neființă marele sculptor Constantin Lucaci și 35 de ani de când a realizat fântâna cinetică din centrul civic, obiectiv devenit peste ani una din emblemele orașului și un punct de interes pentru toți cei care ne vizitează. 

 Statuia va fi inaugurată în cadrul acţiunilor organizate de Primăria Reșița, cu ocazia aniversării a 250 de ani de istorie industrială, cel mai probabil în toamna acestui an.