Conferinţă medicală şi lansare de carte la Reşiţa

Dr-Pavel-Chirila-1

Fundaţia “Teofania” şi Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timişoarei organizează joi, 4 septembrie, la Reşiţa conferinţa intitulată „Prevenirea Cancerului. Un studiu economic comparat”, susţinută de prof. univ. dr. Pavel Chirilă. Evenimentul se va consuma de la ora 17.30, în sala Palatului Administrativ din municipiul de pe Bârzava şi va fi urmat de lansarea cărţii cu acelaşi nume. Amănunte despre eveniment am aflat de la directorul Fundaţiei “Sf. Irina” din Bucureşti, ctitorul primei clinici de recuperare oncologică din România, la Slatina Nera, medicul Pavel Chirilă:

Născut la Slatina Nera şi ajuns un medic de renume, ce s-a impus în lupta cu cancerul, Pavel Chirilă a ales să ducă lupta cu acest „prieten al morţii“ acasă, la Slatina Nera. Ctitorul mânăstirii de aici, doctorul a plănuit să ridice şi prima clinică de recuperare oncologică, tot pe aceste meleaguri. După construcţia mânăstirii, sătenii spun că parcă locul cu pricina ar fi invadat de îngeri. Îngeri cu ajutorul cărora doctorul Chirilă vrea să redea speranţa de viaţă bolnavilor de cancer, cu predilecţie celor care au aflat că au această boală. „Acesta este cel mai dificil moment, când află că au cancer. Acum au cea mai mare nevoie de ajutor, nu în faza terminală. Ori noi tocmai asta dorim să-i învăţăm, să lupte cu boala“ explică doctorul Chirilă.

O conferinţă similară va avea loc vineri, 5 septembrie de la ora 18.00 în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara.

Sursa foto: elldor.info

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles