Vreme numai bună pentru schi în toate staţiunile montane din vestul ţării. Ninsoarea care a mai căzut în ultimile ore a reîmprospătat stratul de zăpada de pe pârtii.

În staţiunea Muntele Mic toate pârtiile sunt deschise pentru turiştii care vor să “zburde” prin zăpadă, a declarat pentru Radio Reşiţa reprezentantul Serviciului Salvamont Caraş-Severin Horia Cocie. În momentul de faţă stratul de omăt măsoară peste 60 de centimetri, a mai nins şi în ultimile ore şi condiţiile sunt foarte bune pentru schi. Pârtiile sunt pline, de dimineaţa până seara şi ocupate de copiii veniţi în tabere. Gradul de ocupare este de 100%, mai mult decât estimările anterioare ale hotelierilor, a mai spus Horia Cocie, iar drumul de acces spre platou se desfăşoară în condiţii foarte bune.

De-asemenea şi pârtiile de pe Semenic sunt toate practicabile, stratul de zăpadă este consistent şi se poate schia, atât pe platou cât şi la Casa Baraj de la Văliug şi Gărâna.

Ovidiu Coneac – administratorul instalaţiilor de cablu de pe Semenic, a transmis că de luni şi până duminică, 12 februarie, pârtiile sunt pline de turişti şi mai ales copii care au ales să înveţe să schieze şi să se bucure astfel de zilele de vacanţă în care se află.

Temperaturile cu minus în termometre sunt numai bune pentru că stratul de zăpadă să se mentină, iar schiorii profită din plin de acest lucru.

Amintim că vineri, 10 februarie începând cu ora 14.30, în staţiunea montană Văliug, va avea loc o întrecere pe schiuri pentru copiii intre 4 și 12 ani. (Hardy Cvoica)

Foto: arhiva