Colaborare pentru siguranţa călătorilor

politie transport urbanTimişorenii, care circulă cu mijloacele de transport în comun, se vor întâlni mai des cu poliţiştii locali. Reprezentanţii Biroului Poliție Transport Urban, recent înființat în cadrul Poliţiei locale, s-au întâlnit ieri cu cei ai Poliției municipiului Timișoara și cu cei ai RATT. S-au pus astfel, bazele unei colaborări pentru creșterea siguranței călătorilor. Cei trei parteneri vor acţiona pentru identificarea şi prinderea hoţilor de buzunare, dar şi a celor care distrug sau provoacă scandal în tramvaie, troleibuze şi autobuze.
Reprezentanții Poliției Municipiului Timișoara au adus în vedere pe lângă locațiile și orele cele mai frecventate de către hoții de buzunare, și necesitatea implicării cetățenilor în prinderea suspecților, de cele mai multe ori victimele renunțând la a depune plângere împotriva celor care i-au păgubit și în acest fel fiind foarte greu de probat faptele comise. În cadrul întâlnirii, reprezentanții RATT au specificat că își vor da la rândul lor concursul pentru o mai bună colaborare din partea conducătorilor auto de pe tramvaie, troleibuze și autobuze, care trebuie să sprijine demersurile celor două structuri.
Pe lângă prevenția faptelor din categoria furturilor, alte linii pe care polițiștii locali vor acționa sunt cele prevăzute în HCL 371/2007 actualizată referitoare la prevenirea degradării mijloacelor de transport, consumul de alcool, semințe și alte produse care creează disconfort, depistarea persoanelor care apelează la mila publică, provoacă scandaluri, transportă obiecte care deranjează călătorii etc.

(Sebastian Dragomir)
Foto: Poliţia locală Timişoara

De același autor

Related Articles