Clasare notabilă a Universității de Vest din Timișoara în noul clasament internațional de prestigiu RUR Subject Rankings

Universitatea de Vest din Timișoara este prezentă în rankingul RUR Subject Rankings, ediția 2021 pe domeniile „Științe naturale” și „Științe tehnice”:

1. În cadrul domeniului „Ştiinţe naturale”: UVT ocupă primul loc la nivel naţional în Research Ranking al acestui domeniu, se regăseşte pe locul 2 la nivel național, iar la nivel mondial ocupă poziţia 376 din 700 de universităţi din acest domeniu;

2. În cadrul domeniului „Ştiinţe tehnice”: UVT ocupă primul loc la nivel naţional în Research Ranking al acestui domeniu, se regăseşte pe locul 5 la nivel național, la nivel mondial UVT ocupă poziţia 671 din 700 de universităţi din acest domeniu.

Clasamentul Round University Subject Rankings are la bază informaţiile folosite pentru generarea clasificării generale Round University Ranking şi măsoară performanța universităților pe baza a 20 de indicatori, grupaţi în 4 categorii: predare (40%), cercetare (40%), diversitate internațională (10%) şi sustenabilitate financiară (10%) şi 6 domenii de studii: științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale şi științe medicale.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Perseverența, tenacitatea de a aprofunda teme de cercetare avansate, internaționalizarea echipelor noastre de cercetare și buna aliniere a proiectelor universitare majore pe care le susținem în raport cu economia reală și cu viața comunității, toate acestea sunt atuuri care ne-au permis atingerea rezultatelor notabile din noul clasament Round University Subject Rankings, o confirmare a valorii internaționale a Universității de Vest din Timișoara”.

Cele mai citite

Related Articles