Consiliul Județean Arad a organizat astăzi o amplă consultare publică despre viitorul stațiunii Moneasa. Întâlnirea a fost moderată de vicepreședintele Consiliului Județean Arad, dna Claudia Boghicevici.

Au fost invitați să participe autoritățile publice de la Moneasa, primarul, viceprimarul, consilierii locali, parlamentarii de Arad, consilieri județeni, reprezentanții mediului de afaceri din turism, agenții de turism și cele două universități arădene.
Participanții au apreciat că această consultare a fost una dintre cele mai oportune și utile exerciții de dialog despre stațiunea Moneasa, în ultimul deceniu și jumătate. Declarația îi aparține generalului Vasile Heredea, proprietarul pensiunii Cerbul Albastru.

Vicepreședintele Consiliului Judeșean Arad, dna Claudia Boghicevici, a declarat: „Consiliul Județean organizează consultări publice pentru realizarea noii strategii de dezvoltare turistică a județului Arad. Moneasa este singura stațiune de interes național din județ și ne dorim să discutăm pe marginea proiectului de dezvoltare a acesteia.

Peste 50 de persoane au participat la consultare, dintre care aproximativ 20 au formulat puncte de vedere pe marginea subiectului dezbătut.
Consiliul Județean a susținut ideea organizării unei Organizații de Management al Destinației la Moneasa, formată din administrația locală și mediul de afaceri, care să promoveze cu prioritate stațiunea și obiectivele locale.