În zonele montane din judeţul Caraş-Severin drumurile sunt deschise traficului rutier, dar se circulă în condiţii de iarnă. Stratul de zăpadă măsoară 70 cm pe Muntele Semenic şi 40 cm pe Muntele Mic. Meteorologii au emis un cod galben, valabil până sâmbătă la ora 04:00, caracterizat prin ninsori abundente în Munţii Banatului. Operatorii de deszăpezire acţionează cu utilajele şi materialele antiderapante din dotare, în vederea menţinerii condiţiilor de siguranţă în trafic. În cazul în care condiţiile meteo o vor impune, Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin va solicita suplimentarea utilajelor de intervenţie, pentru evitarea blocajelor.
Se recomandă conducătorilor auto să circule cu maximă prudenţă, să adapteze viteza la starea carosabilului şi să evite deplasarea dacă nu au autovehicule echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă.

Potrivit OUG Nr. 195/2002, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia ca la întâlnirea indicatoarelor rutiere care afişează ilustraţia ”Lanţuri antiderapante” , (în condiţii de ninsoare, gheaţă sau polei) să-şi echipeze autoturismele cu lanţuri de zăpadă, în caz contrar riscând amenzi din partea organelor abilitate. În judeţul Caraş-Severin, aceste indicatoare sunt montate la intrarea pe toate drumurile judeţene care fac legătura cu zona montană.

Pentru reclamaţii şi informaţii asupra stării drumurilor, cărăşenii pot apela în orice moment următoarele numere de telefon:
• Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, Comandamentul de Iarnă . 0255 213212,
• Drumurile Naţionale: 0255 513131 (Caransebeş) şi 0252 361451 (Orşova)