Cinci dosare penale pe numele unor comercianţi din Arad care au fost prinşi cu jucării contrafăcute

Cinci comercianţi sunt cercetaţi penal de poliţiştii din Arad după ce au fost prinşi că vindeau jucării şi haine pentru copii contrafăcute, produse în China, dar având însemnele unor mărci internaţionale foarte cunoscute.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Arad au desfăşurat o acţiune într-un centru comercial de tip bazar, pentru depistarea comercianţilor care pun în vânzare jucării şi haine pentru copii susceptibile a fi contrafăcute.

“În urma activităţilor desfăşurate, au fost indisponibilizate 225 de articole vestimentare şi jucării purtătoare de însemne ale unor mărci înregistrate, care nu aveau elementele de siguranţă specifice celor originale, în valoare totală de aproximativ 18.000 de lei”, a precizat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Claudia Iuga.

Cei cinci comercianţi, care au adus produsele din China, sunt cercetaţi pentru contrafacere, prevăzută de Legea 84/1998.

Conform IPJ Arad, în luna decembrie au fost intensificate controalele pentru prinderea comercianţilor care pun în vânzare produse contrafăcute, mai ales dintre cele destinate copiilor, dar în vizorul poliţiştilor este şi comercializarea ilegală de artificii.

Sursa – agerpres.ro

De același autor

Related Articles