Chirurgii şi medicii ginecologi de la Spitalul Judeţean Reşiţa i-au trimis preşedintelui Romeo Dunca o scrisoare deschisă

Medicii chirurgi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa reacţionează după o serie de afirmaţii făcute în spaţiul public de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca.

Cei 6 chirurgi s-au arătat jigniţi, susţinând că noul preşedinte al forului judeţean nu cunoaşte cu exactitate activitatea acestora iar sintagmele folosite recent în presă la adresa lor sunt sunt pur şi simplu denigratoare, ne-a transmis medicul chirurg, doctor în Ştiinţe Medicale, Gavril Soran. Pentru a trage un semnal de alarmă, chirurgii de la Judeţean i-au trimis preşedintelui Romeo Dunca o scrisoare deschisă:

MEDICII CHIRURGI ANGAJATI AI SPITALULUI JUDETEAN DE URGENTA RESITA ( IN NUMAR DE 6 DINTR-UN TOTAL DE 150 MEDICI SPECIALISTI SI PRIMARI) AU PE BUNA DREPTATE ASTEPTAREA CA PRESEDINTELE NOU ALES AL CJ-CS SA SE INFORMEZE URGENT SI EXACT DESPRE ACTIVITATEA MEDICILOR DAR MAI ALES DESPRE ACTIVITATEA MEDICILOR CHIRURGI LA CARE FACE IN MOD REPETAT REFERIRI DENIGRATOARE ( „FURUNCULE STOARSE ” … „ NUMAI OPERATII USOARE ”, ETC.)

TOTODATA, ASTEPTAM PE BUNA DREPTATE, O REPOZITIONARE PUBLICA A

D-NULUI ROMEO DUNCA  CA PRESEDINTE AL CONSILIULUI  JUDETEAN PRECUM SI  PROPRIETAR AL SPITALULUI JUDETEAN ( SA NU UITATI – MEDICII REPARA BOLNAVI IAR CONSILIUL JUDETEAN REPARA CLADIRI, RASPUNDE  DE CONDITILE DE CAZARE  SI DE TOATE AMENAJARILE NECESARE FURNIZARII UNOR SERVICII MEDICALE DE CALITATE, IN CONFORMITATE CU NORMELE LEGALE).

AVAND IN VEDERE LIPSA DE COMPETENTA A D-VOASTRA SI A UNOR EVENTUALI CONSILIERI CU PRIVIRE LA ACTUL MEDICAL CONSIDERAM CA ESTE NECESAR SA REVENITI IN MOD PUBLIC LA DECLARATIILE DENIGRATOARE FACUTE.

CONSIDERAM DE ASEMENEA CA AR FI UTIL CONSILIULUI JUDETEAN SI  D-VOASTRA SA AVETI UNUL SAU MAI MULTI CONSILIERI ( ONORIFICI) DINTRE MEDICII PRACTICANTI PENTRU O INTELEGERE EXACTA A ACTIVITATII MEDICALE”.

DR.ARTINESCU I.       – MEDIC PRIMAR CHIRURG

DR.BRAICU H.             – MEDIC PRIMAR CHIRURG

DR.CIRA A.                   – MEDIC PRIMAR CHIRURG

DR.DUMITRESCU R.   – MEDIC PRIMAR CHIRURG

DR.SORAN G.               – MEDIC PRIMAR CHIRURG, DOCTOR IN STIINTE MEDICALE

Acestei iniţiative s-a alăturat şi colectivul secției de „Obstetrică Ginecologie” împreună cu şeful acestei unităţi, Florea Borţun care în prezent este şi vicepreşedintele Colegiului Medicilor din Caraş-Severin.

Şi noi colectivul de medici ginecologi ne-am alăturat iniţiativei colegilor de la Chirurgie pentru că ni s-a adus un afront de către domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Romeo Dunca. Bănuiesc… nu ştiu, dar dânsul nu a fost şi nu are datele complete ca să poată face o astfel de afirmaţie. De-a lungul activităţii noastre, noi ne-am întâlnit cu multe situaţii dificile, pe care le-am rezolvat în nişte condiţii pe care nu le pot exprima în acest moment, aceleaşi condiţii persistă şi în momentul de faţă în sistemul de sănătate din România. L-am ruga frumos pe domnul preşedinte al Consiliului Judeţean să se informeze înainte de a face astfel de afirmaţii, să se informeze mai corect asupra situaţiei din sănătate.

În calitate de vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din Caraş-Severin, atât eu cât şi colegii mei luăm atitudine şi o poziţie oficială faţă de cele declarate prin intermediul Colegiului. Subliniez din nou… şi colectivul medicilor ginecologi, care sunt tot specialitate chirurgicală, cu toţii avem aceeaşi atitudine faţă de declaraţiile dânsului”, ne-a transmis vicepresedintele Colegiului Medicilor din Caras-Severin, Florea Borţun.

De același autor

Related Articles