Peste 250 de jandarmi mehedințeni au fost  angrenați în misiuni în perioada 09.11-15.11.2020,  acționând în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar și pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic.

         Pe timpul desfășurării misiunilor din cursul săptămânii trecute, au fost constatate un număr de 86 fapte antisociale-2 infracțiuni constatate în comun cu Poliția(privind conducerea unui autoturism fără a poseda permis de conducere) și aplicate 84  de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 37.500 lei. Din totalul sancțiunilor, 44 reprezintă amenzi în valoare de 37.500 lei și 40 de avertismente( 9 aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și 74 pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, respectiv pentru nepurtarea măștii de protectie).

         În perioada de referință,  jandarmii au pus în executare un număr de 25 mandate de aducere emise de către instanțe sau parchete și au participat la o  misiune în sprijinul executorului judecătoresc.

          Cetăţenii pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență -112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmi, atunci când situația o impune.

 INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN MEHEDINŢI

 Compartimentul Informare Relaţii Publice şi cu Publicul