Cetăţenii fără CNP, o altă problemă a Spitalul Judeţean din Reşiţa!

Datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, meniul pacienţilor de Paşte, extinderea secţiei UPU şi investiţiile pentru următoarele 6 luni, au fost doar câteva dintre subiectele abordate astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă de managerul Cristina Bacer. Tot în cadrul acestei întâlniri, a fost prezentat şi noul director medical al spitalului, este vorba despre medicul ATI Rodica Măslin, unul dintre cei mai buni medici din cadrul unităţii medicale, cu o amplă experienţă, care în trecut a coordonat şi programul de prelevare de organe la SJU Reşiţa.

Un alt subiect important dezbătut, astăzi a fost: “Cetăţenii fără CNP, care îngroapă spitalele în datorii”! Cu o astfel de problemă se confruntă şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Doar anul trecut , 49 de persoane au beneficiat de investigaţii medicale fără CNP.

Dacă ei vin la spital şi susţin că au o urgenţă, atunci, unitate medicală, este obligată să le ofere servicii prin Urgenţe chiar şi fără ca aceştia să prezinte actul de identitate, susţine managerul Cristina Bacer.

În spital există un asistent social care încearcă să rezolve acestă problemă. Cazurile fără CNP nu pot fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, astfel că de cele mai multe ori, dacă pacienţii nu au fost identificaţi, spitalele sunt cele care rămân cu datorii!

Daiana Roşca

 

De același autor

Related Articles