Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, care acţionau în cadrul unei misiuni punctuale pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice au depistat, la finalul săptămânii trecute, un bărbat de 47 de ani, care tăiase mai mulţi arbori din zona împădurită din apropierea localităţii Podeni.
Până la sosirea forţelor de ordine, acesta tăiase mai mulţi arbori, ce nu prezentau marca Ocolului Silvic, îi încărcase într-un tractor cu remorcă, pregătindu-se să transporte materialul lemnos. Având în vedere cele constatate, s-a solicitat sprijinul organelor silvice, iar în urma inventarierii a reieşit cantitatea de şase metri cubi de lemn esenţă de fag.


Jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori nemarcati şi furt de arbori din fondul forestier naţional, actele fiind înaintate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor. Materialul lemnos şi tractorul cu remorcă au fost ridicate şi lăsate în custodia Ocolului Silvic Şimian.