Centrul Reșiței poartă culoarea primăverii în Săptămâna Mare

415

Mii de persoane celebrează împreună Primăvara, în centrul civic al Reșiței!

Pentru prima dată autoritățile locale au decis sa organizeze Târgul de Primăvară în centrul orașului. Cei mai încântați sunt copiii care au ocazia să se joace cu Magicianul, Clovnul și cu Iepurașul. În târg găsiți și iepurași de turtă dulce, de ciocolată, dar și iepurași adevărați.

S-a și dansat în centru într-un Flashmob organizat de cluburile de dans din oraș. În eveniment s-au implicat și școlile din Reșița. Elevii și-au prezentat ornamentele de Paști.

De mare succes s-au bucurat și statuile vivante, asaltate de amatorii de fotografii.

Să nu uităm de flori pentru că în centru e și Târgul de Florii. Tot aici găsiți și mobilier de grădină, ornamente și articole de artizanat.

Și gurmanzii au ce găsi: de la produse tradiționale din carne, la miere sau brânzeturi. Nu lipsește nici gulașul, ciorba de fasole sau varza la ceaun.

Timp de o săptămână centrul civic al orașului prinde culoare prin „Târgul Primăverii”, eveniment organizat de Primăria Municipiului Reşiţa.

         Inaugurarea acestuia a avut loc astăzi când elevii școlilor reșițene și-au  prezentat obiectele decorate în spiritul Sfintelor Sărbători Pascale, la care au lucrat în ultimele săptămâni, menite să animeze locația de desfășurare a evenimentului.

Cu sprijinul Direcției pentru Agricultură a Județului Caraș- Severin, plusul de culoare va fi oferit de ornamentele florale expuse de producătorii și comercianții prezenți, dar și de cei cu produse alimentare tradiționale, de artizanat, cele ale meșteșugarilor populari din țară care pe lângă comercializarea produselor precum sculpturi în lemn, ceramică, dogarit, ouă încondeiate, icoane pe lemn, costume populare ș.a.m.d vor organiza și ateliere de creație pentru cei care doresc să învețe arta manufacturării acestor tipuri de produse. Atelierele menționate, vor fi organizate și cu sprijinul Școlii Populare de Arte și Meserii “ Ion Románu”, Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin și Muzeului Banatului Montan.

În tot acest peisaj de primăvară, Fântâna Cinetică își va aduce și ea aportul printr-un spectacol de muzică și lumini programat zilnic, odată cu lăsarea serii, în jurul orei 20:00.

         Programul artistic va continua și duminică, 1 aprilie, tot de la ora 16:00 când ansambluri folcorice și soliști din Banat vor încinge atmosfera centrului.

         Un moment special din cadrul acestui eveniment este desfăşurarea în aer liber, în Centrul Civic, a Slujbei de Înviere oficiată de Părinte Protopop GHEORGHE-ADRIAN ŞUVEŢI însoțit de un sobor de preoți.

 

PROGRAM „Târgul Primăverii”
31 martie – 7 aprilie 2018, Centru Civic, Reşiţa

Sâmbătă, 31 martie, 16:00
– prezentarea creațiilor de ornamente stradale cu tematică Pascală realizate de elevii unităților de învățământ din Reșița
– program de dans sportiv susținut de Şcolile de dans Mystic şi Magnum din Reşiţa
– teatru interactiv “ Iepuraşii năzdrăvani”;
– atmosfera va fi completată de patru statui vivante.

Duminică, 1 aprilie, 16:00
– program de muzică și dansuri populare susținut de:
– Centrul pentru Persoane Vârstnice Reșița;
– Ansamblul DOINA BANATULUI- Caransebeș cu soliștii Rusnac Maria Anesia, Slageana – Chicheș, Roșca Adelina, Bojin Florin , Daniela Văcărescu, Ștefan Isac, Iosif Puschiță;
– Ansamblul de dansuri sârbești SOKO;
– Ansamblul folcloric Bârzava al Municipiului Reşiţa.

Marţi, 3 aprilie, 9:00 – 13:00
– expunere tehnică şi mijloace logistice din dotarea Jandarmeriei Român, cu ocazia împlinirii a 168 ani de la înfiinţare.

Joi, 5 aprilie, 16:00 – 18:00
– inaugurare Skate Park – demonstrație de extream riding oferită de protagoniști profesioniști, recunoscuţi la nivel naţional.

Sâmbătă 7 aprilie, ora 23:00
– desfăşurarea în aer liber, în Centrul Civic, a Slujbei de Înviere, oficiată de Protopop iconom stavrofor GHEORGHE-ADRIAN ŞUVEŢI.