Centrul Oncologic OncoHelp Timișoara a intrat, oficial, în elita instituțiilor medicale europene în ceea ce privește serviciile integrate de oncologie și paliație

În cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri seara, la Paris, echipa OncoHelp a primit diploma care atestă recunoașterea de către cel mai important for european în domeniul oncologic, ESMO (European Society for Medical Oncology) a calității serviciilor, atât în domeniul oncologic, cât mai ales al paliatiei de care beneficiază pacienții spitalului.

Centrul Oncologic OncoHelp Timișoara este singura unitate sanitară din România certificată în acest an de catre ESMO.

Paliatia este, practic, ultimul bastion, ultimul refugiu al luptei pe care un pacient oncologic o dă împotriva acestei maladii necruțătoare. Este momentul în care boala devine tot mai covârșitoare, nu doar pentru pacient, ci si pentru familia acestuia. De aceea, eforturile noastre se concentrează, din acel moment, mai mult pe menținerea calității vieții pacientului, in conditiile unei deteriorări progresive, și de multe ori rapide, a stării de sanatate. Iar, să lucrezi zi de zi într-o sectie de paliatie înseamnă cu adevărat să iți iubești munca, înseamnă nu doar să dai dovadă de un profesionalism extrem din punct de vedere al activității medicale, ci si de multă empatie, să fii in permanență alături de cei pentru care viața se măsoară nu de puține ori in câteva zile.

Faptul că am fost incluși in elita celor aproape 250 de centre de la nivel mondial în care serviciile de paliație sunt integrate cu cele oncologice reprezintă o validare a eforturilor pe care le facem zi de zi pentru a ușura suferinta pacienților, pentru a le menține o calitate cât mai lungă posibil a vieșii și pentru a sprijini familiile bolnavilor in acest proces.

Vreau să mulțumesc echipei care a contribuit la includerea OncoHelp în acest grup distins al unităților sanitare specializate în servicii integrate de paliație și oncologie”, a declarat prof. dr. Serban Negru – președintele Asociației OncoHelp Timișoara.

Centrul OncoHelp Timisoara include cea mai mare secție destinată îngrijirii paliative din zona de vest a țării, având 20 de paturi.

Foto OncoHelp Timisoara/Facebook

De același autor

Related Articles