Centrul de vaccinare amplasat în sala de sport a Liceului Sabin Păuţa din Reşiţa va avea încă un flux pentru imunizarea populaţiei. Autorităţile au luat această decizie din cauza numărului mare de solicitări, peste 4.000 de persoane s-au înscris pe listele de aşteptare ca să se vaccineze cu serul de la Pfizer.

Centrul are amenajate 4 fluxuri, dar la această oră funcţionează un singur flux, insuficient comparativ cu cererea mare a cetăţenilor pentru acest ser, ne-a declarat şeful Directiei Generale Învatamânt Cultură, Tineret Sport şi Culte din cadrul Primăriei Reşiţa, Liliana Dacica.

„Avem peste 4.000 de persoane pe lista de așteptare la centrul de la Sabin Păuța pentru Pfizer. Din aceste considerente noi am solicitat Institutului Național de Sănătate Publică cât și domnului Cristian Gâfu, să ne sprijine în acest demers, de a aproba încă un flux la sala de sport a Liceului Sabin Păuța pentru că oamenii sunt sufocați acolo, zilnic ne trezim cu cetățeni care vin de dimineață și așteaptă că poate nu se prezintă cineva la vaccin și poate astfel reușesc să fie ei preluați ca să se imunizeze.

Centrul are amenajate 4 fluxuri care pot fi deschise în orice moment dar la ora actuală funcționăm cu un singur flux de 60 de persoane și cu echipa mobilă”, ne-a declarat şeful Directiei Generale Învatamânt Cultură, Tineret Sport şi Culte din cadrul Primăriei Reşiţa, Liliana Dacica.

Imunizarea populației continuă. În ultimele 24 de orela nivelul județului Caraș-Severin, în cadrul etapei a III-a de vaccinare împotriva SARS CoV-2 s-a administrat un număr de 788 de vaccinuri.

1 COMENTARIU

  1. Doamna Liliana Dacica niciodata nu au fost peste 4000 de oameni pe lista de asteptare la centrul de la Sabin Păuța poate in tot judetul sa fie 4000 pe lista de asteptare. La Sabin Păuțaau fost aproximativ 1500-1600 in ultima saptamana. Va spun asta pentru ca m-am pus si eu pe lista inca din prima zi de cand a inceput etapa a treia de vaccinare (15.03.2021), am fost al 20-lea pe lista atunci si inca nu am fost contactat sa ma programez efectiv pentru vaccinare. Eu inteleg ca sunt categorii care sunt prioritare la vaccinare (erau prioritare si in etapa a doua, nu inteleg de ce sunt prioritare si in etapa a treia) dar parca e prea mult in 3 saptamani de cand a inceput etapa a treia de vaccinare sa se faca atat de putine vaccinuri intr-o resedinta de judet, pot sa inteleg ca au fost si rapeluri de facut dar tot e prea putin. In plus ne laudam ca avem nu stiu cate centre de vaccinare dar daca nu au cota de vaccin ce folos ca sunt pe hartie deschise X centre?

Comments are closed.