Cele peste 130 de cadre medicale testate pentru COVID-19, de la Spitalul Judeţean din Reşiţa au avut rezultatul NEGATIV!

Testarea cadrelor medicale continuă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Peste 130 de medici, asistenţi şi infirmieri au fost testaţi până la această oră.

Din fericire, toate testele efectuate, până în prezent pentru confirmarea noului coronavirus au avut un rezultat negativ, ne-o confirmă purtătorul de cuvânt al spitalului, Roxana Bălan. Vă reamintim că aceste teste rapide au o exactitate de 97% se prelucrează în laboratorul unităţii medicale şi rezultatele sunt gata în aproximativ 40 de minute.

În scurt timp şi pacienţii suspecţi de noul coronavirus vor fi testaţi cu aparatul performant Real-Time PCR, donat tot de primăria Reşiţa. Şi asta nu e tot, în jurul datei de 1 Mai, va ajunge la cel mai important spital din Caraş-Severin, un alt echipament de testare, tot Real-Time PCR, dar de această dată de la Comunitatea Europeană.

Şi dacă şi Consiliul Judeţean va reuşi să achiziţioneze încă un aparat de acest gen, pentru confirmarea cazurilor cu SARS-CoV-2, în laboratoarele unităţii medicale se vor putea analiza zilnic, 400 de teste, ne-a declarat managerul Waldemar Murgu.

De același autor

Related Articles