Cei mai buni oncologi din Banat dezbat astăzi, la Timişoara, cele mai importante tehnici de tratament împotriva cancerului!

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România alături de cei mai buni oncologi din vestul ţării dezbat de la acestă oră, la Timişoara cele mai importante tehnici de tratament împotriva cancerului. Imunoterapia va revoluţiona domeniul oncologic, iar cei care vor beneficia de acesta au şanse mult mai mari de vindecare, ne-a decalart medicul oncolog Şerban Negru, din cadrul Clinicii Onco Help Timişoara, prezent şi el la eveniment.

Se anticipează că în viitor, imunoterapia va ocupa rolul principal în planul de tratament al mai multor forme de cancer, în timp ce modalităţile tradiţionale precum chimioterapia, radioterapia vor ramâne pe plan secundar.

Imunoterapia reprezintă cel mai nou tratament inovator în lupta împotriva cancerului. Prin imunoterapie este activat sistemul imunitar al pacientului bolnav de cancer, astfel încât acesta devine capabil să recunoască celulele tumorale și să le distrugă.

“În urmă cu un an, doi, ne temeam de noile medicamente aparute și ne îngrijoram în fața unor potențiale reacții adverse necunoscute. Astăzi folosim deja acești agenți terapeutici, ne împrietenim tot mai mult cu ei, dar suntem în fața unui nou val de terapii imune – terapia adoptivă cu limfocite modificate genetic. Avem disperată nevoie de biomarkeri care să selecteze eficient pacienții responsivi, dar toți biomarkerii consacrați sau în cercetare vin cu o serie de limitări și dificultăți tehnice. Indicațiile terapeutice în marile localizări ale cancerului se schimbă zi de zi, imunoterapia avansează în faze tot mai precoce ale tratamentului într-un ritm amețitor și e greu pentru noi să ținem pasul cu toate aceste schimbări. Pacienţii au auzit de acest tip de terapie şi ni-l cer tot mai des, dar din păcate încă nu funcţionează în toate tipurile de cancer” a declarat Conf. Dr. Șerban Negru.

Pe lângă prelegerile științifice, evenimentul va include și expoziții de prezentare a produselor farmaceutice utilizate în terapia oncologică.

De același autor

Related Articles