Ce program au centrele de vaccinare anti-COVID din Caraş-Severin, de Paşti?

Reşiţenii se mai pot vaccina doar astăzi şi mâine, împotriva COVID-19, în cadrul unităţii de imunizare de la Liceul Sabin Păuţa, din municipiu. De vineri şi până luni inclusiv, în a doua zi de Paşti, centrul va fi închis. În schimb, celelalte 4 centre din Caransebeş, Oraviţa, Oţelu-Roşu şi Băile Herculane vor funcţiona şi de Paşti; astfel că, oamenii se vor putea vaccina exact ca într-o zi normală, în intervalul orar 8.00-14.00.

Şi după sărbători, cele 5 centre fixe de imunizare vor avea în continuare un program de 6 ore/zi. Astfel, cei care nu reuşesc să ajungă, pâna la finalul lunii aprilie în aceste unităţi, se pot vaccina din 1 Mai exclusiv, în cabinetele medicilor de familie.

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocaţie de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport electronic, care se achiziţionează de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi se distribuie centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie, ambulatoriilor de specialitate sau autorităţilor publice locale, ne reaminteşte Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, activitatea de monitorizare a stării de sănătate a persoanelor care au avut un rezultat pozitiv la testul efectuat pentru detectia virusului SARS-CoV-2 se realizează de către medicii de familie aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate.

Sursa foto: arhiva RRR

De același autor

Related Articles