[AUDIO-FOTO] Cascada Cociu – spectacolul naturii din Munții Mehedinți oferit de fascinanta Valea Cernei!

Unul dintre obiectivele turistice mai puțin cunoscute de pe Valea Cernei, dar care începe să fie căutat de turiști este Cascada Cociu din Munții Mehedinți, despre care se afirmă că este cea mai înaltă cascadă din țară cu 120 m, însă nu există măsurători oficiale care să ateste acest lucru! Totuși, Cascada Cociu are un farmec aparte și oferă un spectacol deosebit celor care se încumetă să parcurgă traseul de aproximativ o oră – o oră și jumătate, cu un grad mediu de dificultate, dar îngreunat de zonele de urcare și umezeala ridicată din pădure!

Traseul pornește din drumul Băile Herculane – Baia de Aramă, de la Crucea Ghizelei, puțin în amonte de ștrandul de la 7 Izvoare, printr-o poiană unde se află o proprietate privată și urcă ușor prin pădure, pe lângă Ogașul lui Roșeți – cu apă, în prima parte, apoi secat până în aproăierea cascadei! Cam de la jumătatea traseului începe o porțiune de urcuș care necesită un efort fizic, mai ales pentru cei mai puțin familiarizați cu mersul pe munte! La aceasta se adaugă umezeala ridicată, dar și traseul potecii, cu rădăcini și grohotiș, precum și unele doborâturi de vânt, însă efortul este răsplătit când, din pădure, se vede apa cascadei răsturnându-se pe stânci și se aude zgomotul cascadei!

Chiar dacă nu este un traseu foarte cunoscut, iar Cascada Cociu este mai puțin populară, sunt tot mai mulți turiști, de toate vârstele, care doresc să parcurgă acest traseu și, chiar dacă pentru unii efortul este susținut, opinia unanimă este că merită efortul de a ajunge până aici!

De același autor

Related Articles