După apariţia primului bolnav cu COVID 19 în Caraş-Severin şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate aplică o serie de măsuri importante!

Pentru a reduce la maximum riscul de infecţie cu boli înalt contagioase, în aceasta perioada, timp de câteva saptamâni, CJAS face apel la înţelegerea asiguraţilor şi a furnizorilor, astfel încât prezenţa acestora în incinta instituţiei sa fie redusă la minimum necesar. Detalii ne oferă purtătorul de cuvânt al CJAS Flavius Rotariu:

Pentru a nu contacta respectivele afecțiuni, vă rugăm să luați în considerare mijloace alternative pentru a obține informațiile și actele necesare, după cum urmează:

Informațiile de care aveți nevoie se regăsesc pe pagina electronică de internet a Casei județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, respectiv www.cjas-cs.ro, alături de formularele tip de care ați putea avea nevoie. Dosarele și actele pe care doriți să le trimiteți către instituția noastră pot fi transmise prin intermediul Poștei Române, la adresa Reșița, Strada Spitalului, nr. 36

Pentru a evita riscul de a contacta SARS – CoV2, vă recomandăm să evitați, pe cât posibil, contactul cu un număr mai mare de persoane. De aceea, vă punem la dispoziție, în funcție de solicitările dumneavoastră, datele de comtact ale principalelor departamente:

  • Evidență asigurați (pentru deblocare carduri naționale, obținere card duplicat, adeverință de asigurat, concedii medicale, etc) telefon 0255/212200, interior 38 sau 57. Adresa de e-mail este evidenta@cjas-cs.ro
  • Carduri europene (pentru obținere card european, duplicat card european, informații) 0255/212200 interior 37 sau 41. Adress de e-mail este cardurieuropene@cjas-cs.ro
  • Formulare europene – 0255/212200 interior 36 sau 47. Adresa electronică este mariah@cjas-cs.ro
  • Dispozitive medicale – 0255/212200 interior 40 sau 41.

„Pentru a facilita accesul dumneavoastră la cererile-tip utilizate, pe site-ul oficial al Casei județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin vor fi repostate și în varianta electronică. Vă reamintim că aceste demersuri sunt implementate pentru a reduce, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru ceilalți, contactul cu persoane cu risc de îmbolnăvire. Vă mulțumim pentru înțelegere”, este mesajul transmis de reprezentanţii instituţiei.