Cărăşenii şi-au înscris copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani pentru vaccinarea anti COVID

Vaccinarea copiilor, anti COVID, cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, va începe mâine, 26 ianuarie și în Caraș-Severin. În judeţul nostru imunizarea copiilor va avea loc la cele 4 centre din Reșița, Caransebeș, Oravița și Moldova Nouă.

Părinții au început să-și înscrie copiii și pe platforma națională de vaccinare, pentru a intra în posesia vaccinului special de la Pfizer, și acest lucru se datorează și postului nostru de radio care a reușit să mobilizeze cărășenii, susține șeful Direcției de Sănătate Publică, Dănilă Miloș.

În urma transmiterii de către postul dumneavoastră de radio am constatat că, persoanele, copiii doritori să se vaccineze, apelează la vaccinul Pfizer pediatric. În urmă cu o anumită perioadă de timp nu era absolut nicio persoană înscrisă pe paltformă, însă, acum, spre fericirea noastră constatăm că sunt mult mai mulţi copii care doresc să se vaccineze. Dacă zilele trecute aveam 0 înscrieri, acum constatăm că doar pentru data de 27, ca şi exemplu, avem 10 copii înscrişi pe platformă, iar în data de 28 avem 11, este clar că îndemnul nostru transmis de către dumneavoastră este un îndemn pozitiv şi persoanele sunt dornice să se vaccineze.

Centrele vor funcţiona de miercuri, 26 ianuarie, în Reşiţa- la Sabin Păuţa NR1, în Caransebeş- la sala de sport Valeria Borza, în Oraviţa- la sala de sport a liceului şi în Moldova Nouă- la Spitalul Orăşenesc, acestea sunt cele 4 centre în care pot să se vaccineze copii cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani”.

Părinții se pot prezenta cu cei mici și fără programare, direct la cele 4 centre de imunizare din județ, pentru că mâine se dă startul la vaccinare anti COVID și pentru categoria de vârsta 5-11 ani.

Important de reţinut!

-Sunt obligatorii acordarea consimţământului informat de catre parinţi sau de către reprezentantul legal al minorului şi efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile şi pe platforma naţionala de vaccinare, aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/

-Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doza (10 µg), la interval de 21 de zile, administrarea fiecarei doze se efectueaza intramuscular, similar celorlalte grupe de vârsta eligibile;

-Dacă se iniţiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor doua doze, aceştia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrica de 10 µg.

Sursa foto: Rovaccinare

De același autor

Related Articles